inspiraatio

inspiraatio

tiistai 13. tammikuuta 2015

Hormonitasapaino

Taas poiketaan vähän hääaiheesta sivuun ja otetaan tähän väliin pieni tsekkaus aiheeseen ravinto ja hormonit. Minähän taistelen nyt tämän kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa ja taistelu on ollut väsyttävää, pikkuhiljaa lääke alkaa kuitenkin vaikuttamaan ja olo ei ole enää ihan kokoaikaa niin kurja.

Aiheesta innostuneena aloin etsimään tietoa siitä, miten voisin itse tukea kilpirauhasen toimintaa. Olisiko ehkä jokin tietty ruokavalio, joka toisi helpotusta? Löysinkin aivan valtavan määrän tietoa ja sitä piti ihan tosissaan opetella suodattamaan. Ja tottakai valita ne itselle sopivat vaihtoehdot.

Eräs mielenkiintoinen löytö oli Kaisa Jaakkolan blogi, johon voi tutustua täältä. Ja hänen blogiaan ahmineena, tilasin myös Kaisan kirjoittamat kirjat (Hormonitasapaino ja Hormonidieetti), jotka saapuivat vihdoin postissa! Voi sitä riemua kun kipitin kirjat noutamaan ja nyt olen jo niitä selaillut, ammentanut lisää tietoa, oppinut uutta ja taas kohta meinaan sisäistää ja ammentaa lisää :)Kaisa Jaakkola


Aamupalaa kirjojen äärellä


Kilpirauhasen vajaatoiminta on niin monimuotoinen ja moniongelmainen sairaus, että potilaan on itse etsittävä tarvittava tieto ja yhdisteltävä lääketiedettä + ravintotietoutta + lisäravinteiden ja hivenaineiden tasapainoa ja pyrittävä kokonaisvaltaiseen kehon hyvinvointiin. Oma matkani on vasta alussa, mutta en aio antaa periksi.

Laitan tähän muutamia linkkejä aiheeseen liittyen, jos joku muukin on eksyksissä tämän sairauden kanssa ja löytää tiensä tänne, ehkä minä voin osaltani auttaa ja ohjata eteenpäin :)
(lisään vielä jatkossa, jos jokin mullistava uusi ja hyvä tietopankki löytyy, näillä pääsee jo kuitenkin alkuun..)

Tsemppiä ja rentoa otetta, kyllä me tämä voitoksi käännetään :)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tietoisku, olkaa hyvät:

Vertaistukea ja tietoa: http://www.kilpirauhanen.com/ , kilpirauhasen vajaatoiminta, "kanssasairastajan" mietteitä , moninaiset kilpirauhassairaudet

Lisämunuaisten uupumus: kattava tietopaketti

Endokrinologian ja sisätautien erikoislääkäri Matti Välimäen haastattelu: löytyy täältä

Kaisa Jaakkolan blogi: http://kaisajaakkola.com/

Jodin tarve: saatko tarpeeksi jodia?

Gluteeni: Gluteeni voi olla osasyyllinen kilpirauhasen vajaatoiminnassa (Hanna Markuksela, Hyvinvointivalmennus Avalonian perustaja, ravintovalmentaja & psykologi)

Ravinto ja autoimmuunisairaudet:  hyvää tietoa täältä! (lääkäri Olli Sovijärvi ) ja samaisen lääkärin tietopläjäys Paleo-ruokavalion eduista

Vinkkejä liikuntaan: kilpirauhasen vajaatoiminta ja liikunta, 6 vinkkiä ,


2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä linkkivinkeistä! T. Itsekin kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa taisteleva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun jätit merkin! Kiva kuulla, että olivat hyviä :) (on tässä jokunen tunti tullut nettiä käännettyä ja etsittyä tietoa..)
   Tää sairaus on kyllä, sanonko mistä.. Mutta potkitaan kaikki kilpirauhasiamme toimimaan ja nautitaan arjen pienistä iloista :)

   Poista

Kiitos kun jätät jäljen!