inspiraatio

inspiraatio

perjantai 12. syyskuuta 2014

Viikonloppu koulunpenkillä...

Se on tosiaan tämä monimuoto-opiskelijan arki tällaista hektistä aina välillä. Töistä olen vielä ensi vuoden alkuun äitiyslomalla, mutta opiskelu on käynnissä jo täydellä tohinalla ;)
Joka toinen viikonloppu onkin ajeltava Hämeenlinnaan, AMK:n penkkejä kuluttamaan.
Onhan se ihan mukavaa vaihtelua arkeen ja ihanaa on saada taas kontakti aikuisten elämään, kotona kun tuppaa olemaan aika vauva-keskeistä tämä sosiaalinen verkosto tällä hetkellä.
Tänäänkin meillä koulu alkaa vasta klo 14 ja päättyy 20.45, kotiin saa ajella noin tunnin siivun ja taas aamulla klo 8 takaisin koululle...*pyyhkii hikeä*
Onneksi on tuo mies, joka jakaa arjen vastuuta ja onkin töistä lyhennetyllä päivällä aina nämä mun perjantai opiskelupäivät, jotka alkaa jo kesken hänen työpäivänsä. Työnantajallemme siis iso kumarrus! (Niin mehän ollaan siis samassa firmassa töissä ja usein samalla työmaallakin..)

Kotona odottaa sitten raskaan uurastuksen jälkeen omat murut. Mukava tulla siis kotiin!
N 9kk ja I 8.v :Tänäänkin päivä on ollut yhtä hulinaa...
Ensin herättyämme laitan koululaisen kuntoon ja kampaan hänen peikkotukkansa jonkinlaiseen ihmismäiseen muotoon ja eikun koulutielle, enkelit vierellään.
Sitten pikku-herran aamutouhut puuron sylkemisineen ja maidon pärskimisineen! (Onneksi meillä on koira, joka on varsin nopea siivoamaan lattialle pudonneet ruuantähteet!)
Kun on pienen ihmisen aika päiväunille, niin äiti ehtii kaivamaan koulutyöt esille ja aloittaa hetken uppoutumisen opiskelujensa parissa. Pakko myöntää, että kun ajatus katkeaa, ei se meinaa ihan heti takaisinkaan tulla.. Onkohan tämä sitä kotiäitien aivonystyröiden sammaloitumista?
Kyllä ne sammaleet tässä matkalla karisee.

Aloitin tosiaan vasta tänä syksynä opiskelut, eli olen aivan alkumetreillä, mutta varma, että olen omalla alalla! Opiskelen, öhöm, ei ehkä niin naisten suosimalla alalla, päämääränä valmistua rakennusalan työnjohtoon, eli rakennusmestariksi. Rakennuksillahan minä olen viimeiset kolme vuotta heilunut raudoittajan ja rakennusmiehen roolissa, nyt aika siis heittää haalarihommille hyvästi ja kurkoittaa kohti unelmia!

Näin hetken tätä yhdistettyä opiskelija- ja kotiäiti-elämää eläneenä on sanottava, että minun mielestäni tämä on aivan loistava tapa opiskella. Harvalla on enää aikuisiällä varaa heittäytyä täyspäiväiseksi opiskelijaksi, mutta kouluttautuminen on aina tarpeen iästä riippumatta. Mahtavaa, että Suomessa on niin hyvät opiskelumahdollisuudet!!


Nyt kiiruhdan koulutielle!

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät jäljen!